SEO-SEM

Som en SEO-SEM-byrå är vi på Apex Media specialister på att hjälpa företag i Stockholm samt hela Sverige med sökordsoptimering för att ranka högt i sökmotorresultaten med fokus på att öka konverteringsgraden och kundflödet. 

Kontaka oss Våra tjänster
SEO – Sökmotoroptimering – Google

Sikta på toppen av sökmotorerna med vår beprövade SEO-SEM-strategier.

På Apex Media finns vi här för att hjälpa er som en ledande digitalbyrå. Vårt fokus ligger på att tillhandahålla en omfattande portfölj av digitala marknadsföringstjänster som SEO samt SEM. Vårt dedikerade team av kunniga experter är här för att hjälpa er att lyckas med sökmotoroptimering genom att skapa den perfekta lösningen för ert företag. Vi värdesätter nära kommunikation med våra kunder och strävar efter att vara er guide mot framgång online. Ta steget idag och låt Apex Media ta hand om er digitala framtid.

Namnlos design 10
Namnlos design 8
811c8db6 daa1 46cf be6f 117eed1929e7
Namnlos design 7

Vad är SEO?

SEO är en förkortning för begreppet Search Engine Optimization. Den största sökmotorn idag är Google där cirka 90% av alla sök genomförs. Kortfattat syftar SEO till att optimera en webbsida för att förbättra dess synlighet och ranking i sökmotorernas organiska (icke-betalda) resultat.

Vad är SEM

SEM, även känt som Search Engine Marketing, är en marknadsföringsstrategi som fokuserar på att öka synligheten och attrahera trafik till en webbplats genom betald annonsering i sökmotorerna. Genom att utnyttja beprövade strategier som sökannonsering och displayannonsering kan vi hjälpa företag att nå sin målgrupp på ett effektivt sätt och därmed öka online-närvaron.

Behöver du öka trafiken till din hemsida samt locka fler leads?

Från 4 298 kr i månaden ser vi till på Apex Media att 95% av söktrafiken går till Topp Tio-resultaten på Google.

Behöver ditt företag synas på google? Begär offert idag. 

Begär offert SEO-analys

SEO av Apex Media

 

Vikten av att synas online: Varför SEO-optimering är avgörande för företagare

I dagens digitala era är det av yttersta vikt för företagare att vara synliga på nätet. Majoriteten av människor använder sökmotorer som sin främsta informationskälla för att hitta produkter, tjänster och annan relevant information. Om din webbplats inte syns på de första sidorna av sökresultaten riskerar du att gå miste om betydande trafik och potentiella kunder. Genom att optimera din webbplats för sökmotorer (SEO) kan du öka dina chanser att synas när potentiella kunder söker efter det du erbjuder.

Att vara synlig på nätet är avgörande för att nå ut till din målgrupp. Tänk dig att dina potentiella kunder söker efter de produkter eller tjänster du erbjuder och din webbplats inte ens syns bland de första resultaten. Det är som att ha en affär längst ner i en avlägsen gränd där ingen passerar. Genom att optimera din webbplats för SEO kan du flytta din affär till huvudgatan och synas för de människor som aktivt söker efter det du har att erbjuda.

SEO-optimering är en investering som ger långsiktiga fördelar. Genom att förbättra din synlighet på sökmotorer kan du öka trafiken till din webbplats och därmed öka möjligheten till fler affärsmöjligheter och konverteringar. Det kan vara kostnadseffektivt jämfört med andra marknadsföringsmetoder, eftersom organisk trafik kan generera kontinuerlig exponering och resultat utan att du behöver betala för varje enskilt klick eller annonsvisning.

google my business

Så optimerar du ditt företag för bäst synlighet!

Det första steget är givetvis att först starta ditt Google business konto. Det gör du lättast med ett Google konto. Sedan är nästa steg att verifiera antingen adressen eller via ett telefonnummer. Via telefonnummer går oftast snabbast. Sedan ser du till att lägga in alla dina uppgifter som Google frågar efter. Ju mer information du fyller i i Google My Business desto bättre.

Några saker du kan göra för att optimera Google My Business är:

  • Använd bara korrekta uppgifter som är desamma på hemsidan
  • Se till att verifiera ditt konto för ökad synlighet
  • Addera en mängd bilder på verksamheten.
  • Se till att få nuvarande kunder och nya kunder att lämna recensioner
  • Svara på de recensionerna du får. Kundvård är ett plus för Google.
  • Lägg upp en bra beskrivning och lägg in sökfraser och rätt kategori
  • Använd inte flera Google My Business konton

Något som vi ofta uppmanar kunder är att verkligen värda Google My Business kontot och lägga upp nyheter, bilder och svara på recensioner snabbt. Google och användare tittar ofta på ”Social Proof” vilket är omdömen som finns på nätet och företag som värnar om kundvård får ofta bättre resultat. Utöver det så är det klokt att emellanåt lägga upp lite blogginlägg och information om erbjudanden och annat.

FAQ

Båda är strategier för att förbättra synligheten för en webbplats på sökmotorresultatsidor, men de använder olika tillvägagångssätt.

För att förbättra din SEO finns det några viktiga saker att tänka på. För det första är det viktigt att använda relevanta nyckelord och fraser som är relaterade till din webbplats och innehåll. Se till att dessa nyckelord finns på strategiska platser, till exempel i rubriker, stycken och länkar.

För det andra är det avgörande att skapa högkvalitativt innehåll som engagerar dina besökare. Se till att innehållet är relevant, informativt och välskrivet. Undvik att överanvända nyckelord – det ska låta naturligt.

Webbplatsstrukturen spelar också en roll för SEO. Se till att din webbplats är lätt att navigera både för användare och sökmotorer. En bra hierarki och tydliga URL-strukturer underlättar indexeringen av din webbplats.

Meta-taggar är också viktiga. Optimerad titel och metabeskrivning för varje sida hjälper till att beskriva innehållet och locka användare att klicka på dina länkar i sökresultaten.

Att bygga relevanta och högkvalitativa länkar från andra webbplatser till din egen är också viktigt. Länkar fungerar som en signal till sökmotorerna att din webbplats är pålitlig och betrodd. Försök att få länkar från auktoritativa webbplatser inom din bransch.

Ja, SEO (sökmotoroptimering) kan betraktas som en form av marknadsföring. SEO-strategier och tekniker syftar till att förbättra en webbplats synlighet och ranking i organiska (icke-annonserade) sökresultat på sökmotorer som Google.